שמירה ואחסון חלב אם – כיצד לעשות זאת נכון?

תוכן עניינים

תמר גרינדברג
עורכת תוכן ראשית

הצטרפו לדיוור!

רוצים להישאר מעודכנים בכל פעם שעולה מאמר חדש לאתר? הכי קל לעשות את זה דרך רשימת התפוצה שלנו! הצטרפו עכשיו בחינם:

הנקה היא לא רק דרך להזין את תינוקך, אלא גם דרך מיוחדת ליצור קשר איתו. שכן, פעולת ההנקה  מעניקה לתינוקך את כל החומרים המזינים שהוא זקוק להם להתפתחות תקינה וחזקה, ולהגנה מפני מחלות.

עם זאת, לא תמיד אפשרי להניק בכל רגע. בין אם את חוזרת לעבודה, יוצאת לטיול או סתם צריכה קצת זמן לעצמך, חשוב שתדעי כיצד לשמור ולאחסן חלב אם בצורה נכונה, כדי שתוכלי להמשיך להעניק לתינוקך את חלב האם הטוב ביותר.

דרכים לשמירה נכונה על אחסון חלב האם

שמירה ואחסון נכון של חלב אם מבטיח שהתינוק שלך יקבל את כל החומרים המזינים להם הוא זקוק, גם כאשר את לא מניקה אותו ישירות. כמו כן, קיימים מספר דרכים לשמירה נכונה על אחסון חלב האם. שכן, על ידי ביצוע נכון של דרכים אלו תוכלי לשמור על חלב האם בצורה נכונה ומיטבית.

טמפרטורה

חשוב מאוד לשמור על חלב אם בטמפרטורה נכונה כדי לשמור על איכותו ועל תכונותיו התזונתיות. טמפרטורות האחסון המומלצות הן:

  • טמפרטורת החדר: ניתן לשמור חלב אם בטמפרטורת החדר (עד 25 מעלות צלזיוס) למשך 4-6 שעות. עם זאת, מומלץ לאחסן חלב אם במקרר או במקפיא בהקדם האפשרי לאחר השאיבה.
  • מקרר: ניתן לשמור חלב אם במקרר (במדף האחורי, הרחק מהדלת) למשך 3-5 ימים. טמפרטורת המקרר צריכה להיות 4 מעלות צלזיוס או פחות.
  • מקפיא: ניתן להקפיא חלב אם למשך 6-12 חודשים. עדיף להקפיא חלב אם טרי ככל האפשר. טמפרטורת המקפיא צריכה להיות 18 מעלות צלזיוס מתחת לאפס או פחות.

משאבת חלב

אחסון חלב באמצעות משאבת חלב הינה דרך נוחה ויעילה להבטיח שהתינוק שלך יקבל את כל החומרים המזינים להם הוא זקוק. ישנם מגוון משאבות חלב וחשוב שתבחרי במשאבה המתאימה לך ולתינוקך. כמו כן, חשוב שתשתמשי במשאבת החלב בצורה נכונה לצורך ביצוע שאיבת החלב על הצד הטוב ביותר.

  • משאבה ידנית או חשמלית: קיימות משאבות ידניות וחשמליות. משאבות חשמליות נוחות יותר לשימוש, אך הן יקרות יותר.
  • משאבה חד-צדדית או דו-צדדית: משאבה חד-צדדית מאפשרת לשאוב משד אחד בכל פעם, בעוד משאבה דו-צדדית מאפשרת לשאוב משני השדיים בו זמנית. משאבות דו-צדדיות יעילות יותר וחוסכות זמן, אך הן יקרות יותר.
  • משאבה ניידת או ביתית: משאבות ניידות קטנות וקלות לנשיאה, מה שמקל על שאיבה מחוץ לבית. משאבות ביתיות חזקות יותר ויכולות לשמש לשימוש תכוף יותר.

דרכים נכונות לשימוש במשאבת חלב

  • שטפי ידיים: הקפידי לשטוף ידיים היטב לפני השימוש במשאבה.
  • מצאי תנוחה נוחה: מצאי תנוחה נוחה ותומכת בזמן השאיבה.
  • עסי את השדיים: עסי את השדיים בעדינות לפני השאיבה כדי לעודד את זרימת החלב.
  • התאימי את עוצמת השאיבה: התאימי את עוצמת השאיבה כך שתהיה נוחה לך.
  • שאבי עד שהשדיים יתרוקנו: שאבי מכל שד את החלב עד שהשד יתרוקן.
  • אחסון החלב: אחסני את החלב בצורה נכונה בהתאם להנחיות שצוינו לעיל.

ניקוי ותחזוקה

  • נקי את המשאבה וחלקיה לאחר כל שימוש: חשוב לנקות את המשאבה וחלקיה לאחר כל שימוש בהתאם להוראות היצרן..
  • שטפי את הציוד במים וסבון: שטפי את כל חלקי המשאבה במים וסבון.
  • ייבשי את הציוד: ייבשי היטב את כל חלקי המשאבה לפני השימוש הבא.

כלי אחסון נוספים

ניתן להשתמש במגוון כלים לצורך אחסונו של חלב האם. כמו כן, חשוב לבחור בכלי אחסון איכותיים ועמידים שיעזרו לשמור על חלב האם במצב הטוב ביותר.

  • בקבוקי זכוכית: בקבוקי זכוכית הם אפשרות עמידה ונקייה לאחסון חלב אם.
  • בקבוקי פלסטיק: בקבוקי פלסטיק קלים יותר משמעותית מבקבוקי זכוכית, מה שמקל על נשיאתם. חשוב לבחור בקבוקי פלסטיק המיועדים לאחסון חלב אם ולבדוק שהם אינם מכילים BPA (חומר כימי המשמש בין היתר לטובת ייצור מוצרי פלסטיק שקופים).
  • שקיות אחסון: שקיות אחסון מיוחדות לחלב אם, הן קומפקטיות וחוסכות מקום. כמו כן, שקיות אחסון אלו הינן קלות להקפאה ולהפשרה של חלב האם.
  • שקיות אטומות: ניתן להשתמש גם בשקיות אטומות רגילות לאחסון חלב אם. חשוב לוודא שהשקיות אטומות היטב כדי למנוע דליפות.

חשוב לשמור ולאחסן את חלב האם בטמפרטורה נכונה ובכלי אחסון מתאימים ואיכותיים, שכן הקפדה על אחסון נכון תוכל להבטיח שהתינוק שלך יקבל את כל החומרים המזינים להם הוא זקוק ובכך תוכלי להמשיך להעניק לו את חלב האם בצורה הטובה ביותר.

שאלות ותשובות

איך מפשירים חלב אם לאחר אחסונו?

ניתן להפשיר חלב אם תחת זרם מים חמים במשך מספר דקות. כמו כן, חשוב לוודא שהמים אינם חמים מדי, שכן הדבר עלול לפגוע בחומרים המזינים שבחלב האם. בנוסף, ניתן להפשיר חלב אם בקערת מים חמים במשך 15-20 דקות.

איך מאחסנים חלב אם לאחר ההפשרה?

לאחר הפשרת חלב אם, יש לאחסן אותו במקרר ולשמור עליו קר. כמו כן, יש להשתמש בחלב שהופשר תוך 24 שעות ואין להקפיא את חלב אם שוב לאחר הפשרתו.

איך לדעת אם חלב אם מופשר בטוח לשימוש?

ניתן לדעת שחלב אם מופשר בטוח לשימוש אם הוא בעל ריח וטעם מתוק עדין, בעל מרקם חלק וקרמי, שכן צבעו הינו צהוב או כחלחל.

איך תוכלי לזהות חלב אם מקולקל?

 אם החלב מפיץ ריח חמוץ או לא נעים, כמו כן, אם החלב הינו בעל מרקם גרגירי או דליל, צבעו שונה מצבע צהוב או כחלחל וטעמו חמוץ או מר, ייתכן שהוא מקולקל.

האם ניתן להוסיף מים לחלב אם?

לא מומלץ להוסיף מים לחלב אם. חלב אם מכיל את כל המים שהתינוק זקוק להם. שכן, הוספת מים לחלב אם עלולה לדלל את החומרים המזינים שבו.

האם ניתן לתרום חלב אם?

כן, ישנם בנקי חלב אם רבים ברחבי הארץ המקבלים תרומות של חלב אם. שכן, תרומת חלב אם יכולה לעזור לתינוקות שאינם יכולים לינוק משד האם.

סיכום

הנקה היא לא רק דרך להזין את התינוק שלך, אלא גם דרך ליצור קשר איתו. פעולת ההנקה מעניקה לתינוק את כל החומרים המזינים שהוא זקוק להם להתפתחות תקינה ולהגנה מפני מחלות. למרבה הצער, לא תמיד אפשרי להניק בכל רגע. שכן, חשוב לדעת כיצד לשמור ולאחסן את חלב האם בצורה נכונה, כדי שתוכלי להמשיך להעניק לתינוק שלך אותו על הצד הטוב ביותר.

שמירה ואחסון חלב האם דורשים תשומת לב מיוחדת כדי לשמור על איכותו ועל תכונותיו התזונתיות. ישנם מספר דרכים השומרים על חלב האם בצורה תקינה, כגון, שמירה על טמפרטורת האחסון שלו, אחסון חלב האם במשאבת חלב המתאימה לך ולתינוק שלך, תוך ניקוי ואחזקה תקינה של המשאבה. כמו כן, ניתן לבחור בכלי אחסון איכותיים, כגון, בקבוקי זכוכית או פלסטיק, שקיות אחסון, או שקיות אטומות.

חשוב להפשיר את חלב אם ולאחסנו לאחר ההפשה בצורה נכונה. שכן, חשוב לזהות האם חלב האם הופשר בצורה נכונה התקינה לשימוש. בנוסף, חשוב לשים לב שאין להוסיף מים לחלב האם בכדי לא לדלל את החומרים המזינים הקיימים בו. שמירה ואחסון נכון של חלב האם מבטיח שהתינוק יקבל את כל החומרים המזינים להם הוא זקוק.

מה דעתכם על הכתבה? שתפו איתנו!

אודות אקספדיאנט

אקספדיאנט הינו פורטל תוכן עשיר המציג מגוון רחב של נושאים בתחומים המעניינים ביותר: יופי וטיפוח, סטייל, לימודים, שיווק, ביזנס ועוד! כאן תוכלו למצוא את המיטב התכנים והעדכונים העכשווים ביותר!

מה מעניין אתכם?

הכתבות האחרונות שעלו לאתר
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות
הירשמו לניוזלטר שלנו

הישארו מעודכנים כל הזמן

דילוג לתוכן